КОЛОВРАТ







 


Свастику су људима поклонили Богови и на Земљу је донета са Неба. Древне религије је описују као »гомилу знакова успеха«, која има десетак хиљада благотворних особина. У најчешћем смислу Свастика – то је симбол сунца, знак светлости и дарежљивости.


Најранији опис који је дошао до нас дат је на санскриту. »Свасти Аста« на санскриту . Сунце светли свима. Клањање свастики првобитно је означавало клањање сунцу – извору читавог живота на земљи. У Србији такође свастика има древну историју. Њу су у Србији називали »КОЛОВРАТ« (солстициј), сунце се такође креће у правцу кретања казаљке на сату УДЕСНО, или »ПОСОЛОЊ« (сејање, засејавање поља врши се бацањем руке УДЕСНО).

Веома леп и предиван симбол....на својим мантијама су је носили свештеници СПЦ-а.


ЛЕВОСТРАНА СВАСТИКА – ТО ЈЕ СИМБОЛ ЖЕТВЕ ...

ДЕСНОСТРАНА СВАСТИКА – ТО ЈЕ СИМБОЛ ЖИВОТА И СТВАРАЊА


Свастика није једини Србски симбол, њих је много. Једноставно свастика је – најглавнији симбол. Постоји рунски алфабет (писмо старих старих Срба са обала Балтичког мора.), где свака Руна има свој филозофски смисао...

Да није било Хитлерових грешака, светска историја би пошла сасвим другим путем....

Свастика ће се још много пута подићи и засијати над земљом. Такви симболи не умиру!


Свастика има колосалну енергетику.

У идеологијама данашњих националних и патриотских организација Србије царује страшан хаос. И то није чудно, одвија се најтежи процес преосмишљавања вредности живота. Ипак назиру се знаци расветљавања код појединих националних група...именујте их, знате које су:)

— with Vasko Nastov.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Stare reci i zaboravljeni izrazi

ЉУБАВНЕ НАРОДНЕ ЛИРСКЕ ПЕСМЕ

Dizanje ili ispijanje u slavu